Termal Kamera İle Vücut Isı Analizi Yapın
“Termal Kameralar özellikle salgın hastalık durumlarında canlıların vücut ısılarındaki yükseklikleri hızlı şekilde tespit edebilmek için sıklıkla kullanılmaktadır”
Tüm nesneler bir çeşit kızılötesi radyasyon yayar ve bu ısının aktarılma yollarından biridir. Bir nesne ne kadar sıcak olursa, o kadar fazla kızılötesi radyasyon üretir. Termal kameralar bu radyasyonu görebilir ve daha sonra bir gece görüş kamerasının görünmez kızılötesi ışığı nasıl yakalayabileceği ve gözlerimizin görebileceği bir görüntüye dönüştürebileceği gibi, gözlerimizle görebildiğimiz bir görüntüye dönüştürebilir.
Yani Termal kameralar, farklı seviyelerde kızılötesi ışığı tanıyarak ve yakalayarak sıcaklığı algılar, sıcaklığını kaydeder ve ardından her bir sıcaklığa, etrafındaki nesnelere kıyasla ne kadar ısı yaydığını görmenizi sağlayan bir renk tonu atar. Bu ışık çıplak gözle görülemez, ancak yoğunluk yeterince yüksekse ısı olarak hissedilebilir.
Soğuk nesneler genellikle mavi, mor veya yeşil bir renkte görünürken, sıcak nesneler kırmızı, turuncu veya sarı renklerde görünürler.
Aktif IR Kamera Sistemleri ve Termal Kamera sistemleri arasında benzerlikler olmakla beraber birbirlerinden tamamen farklı kamera sistemleridir. Aktif IR Kamera sistemlerinde bir alanı aydınlatmak için kısa dalga boylu kızılötesi ışık kullanır. Kızılötesi enerjinin bir kısmı bir kameraya geri yansıtılır ve görüntü oluşturmak üzere yorumlanır. Termal görüntüleme sistemleri orta veya uzun dalga boyu IR enerjisi kullanır.
Sadece karanlıkta çalışan gece görüş kapsamlarının aksine, termal kapsamlar gün ışığını kesebilir ve avantajı sayesinde Gece ve Gündüz ayrımı olmaksızın kullanılabilirler.
ÜRÜN KATALOĞU İNCELEMEK İÇİN TIKLA
Termal görüntüleme kameraları, bir nesne tarafından ısıya duyarlı bir dedektör üzerine verilen ısıyı veya kızılötesi enerjiyi odaklayan özel bir lens içerir. Böylece, ışıktan etkilenmediği için, termal görüntüleme tam karanlıkta olduğu gibi gün ışığında da işe yarayacaktır. Ancak elbetteki gece kullanımı gündüz kullanımına kıyasla çok daha yüksek performans vermektedir. Bunun nedeni de gece etrafına ısı yayan bir çok nesnenin aktif şekilde çalışmamasıdır (motorlar, canlılar, temelde güç tüketen her şey).
Termal Kameralar bulundukları ortamların ve görüntüledikleri nesnelerin sıcaklıkları arasında oluşan farkın genel ortalamasına göre −20 ° C ila 120 ° C sıcaklık aralığında ve ±% 5 doğrulukla ölçüm yapabilirler. Bu ortalama değerler Termal kamera çeşitlerinin geneli için (endüstriyel ve non-endüstriyel) verilen ortalama değerlerdir. Ancak günümüzde özellikle canlıların vücut ısılarını ölçmek için üretilen termal kameralarda çok daha yüksek doğruluk oranlarında performans elde edilmektedir. Termal Kameralar özellikle salgın hastalık durumlarında canlıların vücut ısılarındaki yükseklikleri hızlı şekilde tespit edebilmek için sıklıkla kullanılmaktadır. Bu amaca yönelik kameralar genellikle belli bir ısı aralığında (20 ° C ila 50 ° C) ölçüm yaparlar. Canlıların vücut ısılarını tespit etmek için kullanılan kameralar 2 – 5 metre mesafelerde elde yada sabit bir ayak üzerine monte edilmek suretiyle kullanılmakta ve yüksek doğruluk oranı ile çalışmaları sayesinde istenmeyen ısı artışlarının tespitinde büyük faydalar sağlamaktadır.
TALEP FORMU